Tips Untuk Ibu : Apa itu Separation Anxiety

Assalammualaikum semua.. Ibu ibu semua tahu tidak apa tu  Separation Anxiety ?  Ia adalah simdrom anak anak yang tak nak berpisah dari...


Assalammualaikum semua..

Ibu ibu semua tahu tidak apa tu  Separation Anxiety ? 

Ia adalah simdrom anak anak yang tak nak berpisah daripada ibu dan si ayah..

Siapa yang pernah alaminya bila si anak asyik nak berkepit sahaja 24 jam dengan kita pasti tahu macam mana bukan..

Kalau bagi deeba ni first time tengok si baby fateh macam alam simdrom ni.. asyik nak berkepit sahaja sampai nak kemana2 pun dukung dia jugak.. bayangkan nak bancuh susu pun sebelah tangan dukung dia sebelah lagi buat susu..

Hebat tak? hehehe..

Sebenarnya rasa seronok jugak.. yela anak sentiasa nak dengan kita ni kan..












Tapi itulah, makin lama anak pasti akan meningkat dewasa.. pasti lepas itu kita akan merindui moment2 indah saat bersama sewaktu anak masih kecil.. betul kan ibu ibu semua..

Okaylah, semoga berjumpa lagi.. nanti deeba kongsikan tips macam mana nak atasi Separation Anxiety

Sumber : Facebook

You Might Also Like

2 ulasan

  1. betul.. masa bebudak ni kecik2 gitu la.. nak masak runtun kaki dah serupa juon.. hahaha nak mandi depa melalak nagis kat luar mcm kena pukui.. Allah.. skrg dah besar sikit heran pun dak dah.. hehehe salam perkenalan jugak dr Mama Jue..

    BalasPadam
  2. huhu time kita nak buat kerja tu la dia nak dukung, kalau kita dok lepak depan TV ok plak main sorang2

    BalasPadam

Flickr Images