Agar-Agar Tembikai Yang Viral

4:11 PTG

Foto Viral Media Johor.

Assalammualaikum..

Selamat petang semua, petang2 macam ni best kan kalau dapat makan hidangan yang menyejukkan anak tekak..
lebih2 lagi bila cuaca tengah panas ini..

kebetulan sekali, sekarang ni agar2 tembikai ini sedang viral dilaman sosial tau, takkiralah, facebook ke, instagram ke, twitter ke dan yang sewaktu dengannya..

So kali ini deeba nak share resepi agar2 puding ini dengan korang semua..

Tengok gambar pun dah terliur kan..

So apa lagi jom try buat agar2 ini..

Bahan-Bahan :
1. Potong dadu buah berikut :

Buah Naga
Buah Kiwi
Buah Nenas
Buah Betik
Buah Tembikai
Buah Anggur
Buah Apa-Apalah yg korang suka
2. Masukkan kesemuanya dalam buah tembikai yg dikeluarkan isinya
3. Panaskan Agar-Agar seadanya.
4. Tuang Agar-Agar dalam tembikai
5. Biarkan sejuk. Masukkan dalam peti

Macam mana senang bukan? so selamat mencuba.. 

You Might Also Like

3 ulasan

  1. ada tengok dalam fb, menarik juga agar nih, senang pula tu nak membuatnya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Senangkan..marilah mencuba sama2..

      Padam
  2. nampak mudah..nak buat tu la..hahahaha

    BalasPadam