Isnin, 21 Julai 2014

Giveaway Raya by Azyan Ramle



*Entri melekat dengan gam gajah sehingga malam RAYA*


Hadiah MISTERI menanti TOP REFERRAL!
Minuman Ephyra untuk yang bertuah!
Novel pd yang bernasib baik!
Topup pd yang lucky!
Dan lain-lain hadiah untuk dimenangi.. 

[Klik Banner untuk JOIN]


GA ini bertepek di ...... dan disponsor oleh Azurah | Afiqah | Emi | Siti Nur Syahirah | AHR On9 Shope 


Read more>>>

Simple 3R Giveaway By Iezwa Razk


Simple 3R Giveaway By Iezwa Razk

[KLIK BANNER UNTUK JOIN]

HADIAH-HADIAH AWESOME :-
TOPUP RM 5 - 6 PEMENANG
TOPUP RM 10 - 2 PEMENANG
PASHMINA - 3 PEMENANG
**Hadiah akan ditambah sekiranya penyertaan melebihi 100 peserta**

Tarikh Tamat :- 01.08.2014
Read more>>>

Selasa, 15 Julai 2014

Salam Nuzul Al-Quran


Assalammualaikum dan selamat pagi buat semua.. selamat bercuti deeba ucapkan buat yang bercuti dan yang bekerja selamat bekerja.. kerja bersungguh-sungguh ye.. dan selamat menyambut hari nuzul al-quran buat kawan-kawan semua.. dibawah ini dieba kongsikan serba sedikit tentang peristiwa berkaitan nuzul al-quran..

Peristiwa nuzul al-Quran menjadi satu rakaman sejarah dalam kehidupan Nabi SAW hingga  seterusnya berperingkat-peringkat menjadi lengkap sebagaimana kitab al-Quran yang ada pada kita hari ini. Peristiwa Nuzul al-Quran berlaku pada malam Jumaat, 17 Ramadan, tahun ke-41 daripada keputeraan Nabi Muhamad SAW. Perkataan ‘Nuzul’ bererti turun atau berpindah dari atas ke bawah. Bila disebut bahawa al-Quran adalah mukjizat terbesar Nabi SAW maka ianya memberi makna terlalu besar kepada umat Islam terutamanya yang serius memikirkan rahsia al-Quran.
‘Al-Quran’ bererti bacaan atau himpunan. Di dalamnya terhimpun ayat yang menjelaskan pelbagai perkara meliputi soal tauhid, ibadat, jinayat, muamalat, sains, teknologi dan sebagainya. Kalimah al-Quran, sering dicantumkan dengan rangkai kata ‘al-Quran mukjizat akhir zaman’ atau ‘al-Quran yang mempunyai mukjizat’. Malah inilah sebenarnya kelebihan al-Quran tidak ada satu perkara pun yang dicuaikan atau tertinggal di dalam al-Quran. Dengan lain perkataan segalanya terdapat di dalam al-Quran. Firman Allah:
Dan tidak seekor pun binatang yang melata di bumi, dan tidak seekor pun burung yang terbang dengan kedua sayapnya, melainkan mereka umat-umat seperti kamu. Tiada Kami tinggalkan sesuatu pun di dalam kitab Al-Quran ini; kemudian mereka semuanya akan dihimpunkan kepada Tuhan mereka (untuk dihisab dan menerima balasan). (Al-An’am:38)
al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqanbererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan.
Dalam sejarah kehidupan Nabi SAW ayat al-Quran yang mula-mula diturunkan Allah kepada Nabi Muhammad SAW melalui perantaraan malaikat Jibrail ialah lima ayat pertama daripada surah Al-‘Alaq. maksudnya:
”Bacalah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhan mu yang menciptakan (sekalian makhluk), Ia menciptakan manusia dari sebuku darah beku; Bacalah, dan Tuhan mu Yang Maha Pemurah, -Yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan, -Ia mengajarkan manusia apa yang tidak diketahuinya.” (al-‘alaq:1-5)

sumber : JAKIM MALAYSIA

Read more>>>

Jumaat, 11 Julai 2014

GiveAway Ramadhan Syawal by Jaja Sutera



Assalammualaikum kawan-kawan semua.. mari ramai-ramai memeriahkan giveaway ramadan syawal ini.. kalau nak join tekan sahaja banner diatas ye.. 


Read more>>>

Khamis, 10 Julai 2014

Pray For Gaza


Kita tidak mampu mengangkat senjata.
Tapi kita mampu menadah doa..


اللهم انصر دعواتنا وأنشر فكرتنا
وبارك اخواتنا وألف بين قلوبنا 
وارفع رأيتنا وحقق غايتنا
ووفق مرشدنا ومراقبنا وقادتنا
وأجمع في الجنة اخواتنا واخواننا علي سررمتقابلين .

ربنا iزدنا علما نافعا وارزقنا فهما
اللهم ارزقنا فهم النبيين وحفظ المرسلين 
والهام الملائكة المقربين في عافية يا ارحم الراحمين
اللهم افتح علينا فتوح العارفين وفقهنا في الدين
اللهم الهمنا رشدنا وأعذنا من شر نفسنا
رب اشرح لنا صدرنا ويسرلنا أمرنا 
وأحلل عقدة من لساننا ويفقهواقولنا

Berikan masa anda 1minit untuk aminkan doa untuk mesir, syria, palestin, iraq, afganistan dan negara2 Islam..
Ya Allah! Ya Qahhar ! Ya Jabbar ! Ya Muntaqim ! Ya Dzal Jalali wal ikram! Ya Allah! Ya Allah! Ya Allah! bantulah saudara-saudara kami Di Gaza dan Ikhwanul Muslimin di Mesir dan di semua tempat.
Ya Allah! bantulah mereka dan janganlah Engkau membantu musuh melawan mereka.
Ya Allah! bantulah mereka dan janganlah Engkau menolong musuh melawan mereka.
Ya Allah! berilah mereka kepakaran membuat senjata untuk menghadapi musuh-musuhMu.
Ya Allah! tepatkanlah tembakan Senjata mereka dan kukuhkanlah kaki-kaki mereka serta berilah taufiq-Mu pada setiap langkah mereka.
Ya Allah! satukanlah barisan mereka dan kumpulkanlah segala upaya mereka.
Ya Allah! jadikanlah jihad mereka di jalan-Mu dan janganlah haramkan pahala jihad mereka atas kami.
Ya Allah! tolonglah kaum muslimin yang terzhalimi di Mesir , Pelastine, Syria dan semua tempat.
Ya Allah! tolonglah Ikwanul Muslimin dan perbaikilah hubungan mereka.
Ya Allah! binasakanlah Para Munafiqin Yang Bersongkol dengan Zionis Israel+ Syiah dan Mustakbirin Amerika goncangkanlah dan hancurkan mereka.
Ya Allah! cerai beraikan barisan mereka dan luluh lantakkan kalimat mereka.
Ya Allah! janganlah Engkau memberikan kedudukan yang baik bagi mereka di muka bumi ini.
Ya Allah! lemparkanlah rasa takut dalam hati-hati mereka.
Ya Allah! hitunglah jumlah mereka, bunuhlah mereka dan jangan sisakan seorang pun dari mereka Ya Allah!
Kasihanilah saudara-saudara kami Ya Allah! Perkenankanlah Permintaan Kami, Aamiin Aamiin Aamiin Allahumma Aamiin..
Read more>>>

Isnin, 7 Julai 2014

Promosi Cheezy Rolls



Assalammualaikum dan selamat pagi semua.. pagi ini deeba nak promosikan produk makanan yang digemari ramai yaitu Cheezy Rolls, huhuhuhuhu.. cheezy tu.. kegemaran deeba.. pastinya kegemaran anda juga kan.. so kepada sesiapa yang berkenan boleh la cuba membelinya.. lagipun sekarang ini tengah ada promosi tau.. so jangan lepaskan peluang tau..

Tawaran Istimewa sempena Ramadhan!! 
Bermula Hari ini sehingga akhir Ramadhan.. 

Beli 6 balang = RM 60 FREE postage (ke semenanjung Malaysia)
Beli 6 balang = RM 70 termasuk postage (ke Sabah/Sarawak)

Hah, amacam dengan promosi ini.. berkenan? so apa tunggu lagi anda semua boleh la pm dan order..

Anda semua boleh Pm Di Sini

Nota: Siapa suka makan cheezy rollos ini cepat-cepat la order, raya nanti boleh la makan.. tapi kalau lama sangat nak tunggu raya makan la time waktu berbuka nanti :)
Read more>>>

Giveaway Cash RM100 by Emas Putih

As-Salam

[Sila Tekan Banner Diatas If Nak Join]




Read more>>>

Ahad, 6 Julai 2014

Penantian Adalah Ujian


Penantian adalah satu ujian,
tetapkanlah ku selalu dalam harapan,

kerana keimanan tak hanya diucapkan,
adalah ketabahan menghadapi cobaan,

Sabarkanlah ku menanti pasangan hati,
tulus kan kusambut sepenuh jiwa ini,
di dalam asa diri menjemput berkahMu,
tibalah izinMu atas harapan ini,

Robbi teguhkanlah ku dipenantian ini,
Berikanlah cahaya terangmu selalu,

Robbi hanya padamu ya doaku ini,
Duhai tempat mengadu segala rasa diri.

Read more>>>

Rabu, 2 Julai 2014

GIVEAWAY DUIT RAYA GEMPAK 2014 BY AINAA ROSEBERRY


Click Banner Untuk Join!

GIVEAWAY DUIT RAYA GEMPAK 2014 | AINAA ROSEBERRY | Giveaway ini dianjurkan oleh Ainaa Roseberry dengan kerjasama Mawar Khayalan dan  Fero Music. Malah juga di sponsor oleh beberapa blogger yang terkemuka seperti:














Giveaway ini akan berlangsung dari 2 Julai 2014(Rabu) hingga 20 Julai 2014(Ahad). Pemenang akan diumumkan 3 hari selepas GA ini tamat iaitu pada 23 Julai 2014.

Read more>>>

Selasa, 1 Julai 2014

Saya Nak Duit Raya RM300 Daripada Nile.Com.My

 http://www.nile.com.my/page.php?cd=76


Tarikh Tamat 21 july 2014


Assalammualaikum, hai semua.. alhamdulillah hari ini dah 3 hari kita semua berpuasa.. macam mana puasa? harap-harap okay lah.. dan tiada yang ponteng puasa.. hihihi..

Kali ini deeba nak join satu giveaway ini, yang dianjurkan oleh http://www.nile.com.my..  syarat-syaratnya pun simple sangat.. dan untuk pengetahuan semua, ini merupakan kali pertama deeba joinkan diri dalam giveaway yang dianjurkan oleh nile.com.my ini.. harap-harap adalah rezeki dapat duit raya..

Kalau ada rezeki untuk deeba menang duit itu nanti deeba nak beli hadiah raya untuk nenek deeba.. kenapa untuk nenek? sebab deeba sayang nenek.. deeba nak tengok nenek tersenyum lagi.. sejak arwah atok meninggal baru-baru ini deeba tengok nenek bersedih, memang nenek tak tunjuk depan orang ramai tapi deeba tahu nenek menangis dalam diam.. so deeba nak gembirakan nenek.. walaupun mungkin hadiah itu takkan boleh kembalikan apa yang telah tiada tapi sekurang-kurangnya deeba nak juga mencuba sampai nenek boleh tersenyum kembali..

In shaa Allah jika ada rezeki..

Berminat nak join juga? Klik Sini


Read more>>>

Apa Yang Terlintas Difikiran Anda



Apa yang terlintas di fikiran anda?

Fikir-fikirkanlah.. 

Read more>>>

Jawapan Penuh Apo Bondo Eh Ni Edisi Ramadan



Assalammualaikum dan selamat pagi semua.. selamat berpuasa dieba ucapkan.. pagi ini dieba nak kongsikan jawapan penuh untuk apo bondo eh ni edisi ramadan.. siapa yang main game ini pasti tahu kan bagaimana rasanya bila bermain.. kadang-kadang stress, kadang-kadang tersenyum kepelikkan.. yelah, kadang tu rasa macam tak terfikir pula oleh akal kita kan itulah jawapannya yang dicari.. haih.. lucu bak kata sepupu dieba seorang tu.. hihihihi.. okaylah dengan tidak membuang masa lagi marilah kita lihat jawapannya ye.. diharap ianya dapat membantu korang semua yang masih tidak dapat jawapannya lagi.. 


KAMERA AES
BENGKANG JAGUNG
KUAT TIDUR
PANASKAN LAUK
PENGUMUMAN PUASA
BUKU RESIPI
THUNDERCLAP
PUTERI MANDI
MUSAFIR
TELAN AIR LIUR
AYAM GOLEK
ETS
JAGA KEBERSIHAN
STADIUM BATU KAWAN
SEHARI SERINGGIT
PENGAT PISANG
TAU FU FAH
PENGANTIN MALAM
KUDAPAN MANIS
BUTANG BAJU MELAYU
SIRAP ROS
ZAKAT FITRAH
KILAUAN EMAS
YUSUF TAIYOOB
JADUAL IMSAK
KESESAKAN
TERLAJAK
SIREN BERBUKA
BAS DURIAN BURUNG
BERSABAR
NASI TOMATO
JANGAN MENGATA
JAGA MATA
TERIK
CHATIME
INGAT MATI
MALAM SERIBU BULAN
NASI BUJANG
SERI MUKA
TEMBIKAI KUNING
SENANDUNG MALAM
TUJUH LIKUR
MERIAM BULUH
CUCUH MERCUN
PUDING ROTI
SIRAP SELASIH
SAHUR
PENGAT UBI
TOLAK TEMPAHAN
AYAM PERCIK
ULAT TIKET
SAMOSA AYAM
TELUR NAGA
MENJOLOK MATA
BUNGA API
BUFFET RAMADHAN
TEROMPAH
IKLAN JUS OREN
PELITA BULUH
HATI AYAM
PUASA PENUH
SEJUK MATA MEMANDANG
ROTI ARAB
SOYA CINCAU
BAZAAR RAMADHAN
LOMPAT TIKAM
MAKRUH
SERVIS KENDERAAN
KALENDAR ISLAM
JAGUNG REBUS
FENG YI DAN FU WA
SEL KERING
TAPAU NASI
WAKTU SAHUR
SOGO
SYAITAN DIIKAT
MOREH
BALIK KAMPUNG
MUHASABAH DIRI
EKSPRES MAHLIGAI
PUDING KARAMEL
SUBUH GAJAH
MADU LEBAH ASLI
TENGAH RAMADHAN
SEPERTIGA MALAM
LETIH TUNGGU
KERACUNAN MAKANAN
ADUAN KECEMASAN
UZUR
PAGI BUKA PERIUK
PIZZA MAGGI
SENGKANG MATA
ANAK BULAN
SUCIKAN JIWA
NIAT DALAM HATI
WAKTU BERBUKA
ELAKKAN BERHUTANG
RENDANG AYAM
SETENGAH HARI
BERBUKA BERSAMA

Selamat bermain ye dan selamat berpuasa.. jangan ponteng-ponteng eh.. 


Read more>>>

Copyright © Dari Kacamata Seorang Wanita Official Blog Designed by azhafizah.com