Jumaat, 27 November 2015

Alhamdulillah Dah 44 Hari

Assalammualaikum..

Alhamdulillah hari ini 27 november genaplah 44 hari deeba berpantang, so maknanya hari ini last day berpantang laa.. Yahooo.. hehe.. akhirnya kan.. 

Tak sangka sebenarnya dah ada anak ini, yela macam baru semalam berkahwin dan mengandung.. tup tup 14 oktober yang lalu bersamaan awal muharam deeba selamat melahirkan seorang baby boy yang diberi nama Muhamaad Al Fateh Bin Ahmad Shariffuddin..

Asalnya deeba dijangka bersalin pada 1 november tapi rupanya dah sampai masa nak bersalin.. yela, bak kata doktor yang merawat deeba, bila bila masa je boleh bersalin ni.. memang masin mulut doktor tu.. yela, deeba agak memang 1 november nanti nak bersalin.. siap dah cakap dengan mak lagi suruh mintak cuti 1 november nanti.. nasib baik mak x apply cuti lagi masa tu tapi mak apply cuti awal.. yela, masa2 lepas bersalin tu bila boleh balik hospital nak terus balik ke banting tapi disebabkan kena bawak baby ke hospital serdang balik sebab kena repeat buat ujian darah untuk tahu baby ada tiroid ke tidak.. yela, sebab deeba ni ada sakit tiriod tu yang doktor nak check lagi sekali samaada baby ada sakit yang sama ke tidak.. alhamdulillah lepas buat ujian darah tu result nya mengembirakan deeba.. baby sihat.. so jadinya deeba balik la berpantang dirumah mertua deeba di sg merab..

Alhamdulillah bermakna hari ini pun anak deeba dah berumur 44 hari.. rasa maca baru semalam melahirkan dia.. rupanya memang pantas waktu berlalu..

Pengalaman semasa nak bersalin memang membahagiakan buat diri deeba.. tentang pengalaman tu deeba akan ceritakan dikemudian hari sebab baby dah bangun pula waktu ini.. nak tulis panjang2 tapi baby dah bangun so kena utamakan baby dulu..

Terima kasih pada yang mendoakan agar semuanya selamat dan berjalan lancar.. 


Read more>>>

Jumaat, 9 Oktober 2015

Bila Mak Buyong Teringin Nak Masak



Bila Mak Buyong Teringin Nak Masak.. Hehe.. tajuk tu tak boleh blah.. lagipun bukan senang mak buyong ni nak masuk dapur dan masak ni.. yela dari awal mengandung lagi memang tak suka nak masuk dapur sebabnya loya bau minyak masak, bau ikan la, bau ayam la dan sebagainya lagi.. pokoknya yang berkaitan dengan dapur.. sungguh meloyakan.. jadinya setiap kali nak makan akan suruh suami beli bungkus je.. dan dah pastilah suami tersayang akan belikan juga makanan.. sebab dia takkan biarkan isteri dengan anak dia ni berlapar.. kan dia sayangkan kami.. 

Walaupun agak sedih la juga, yela.. rasa macam tak patut je buat suami macamtu, macami tapi nak buat macam mana.. dah pael orang mengandung ni lain perangai.. tak boleh itu tak boleh ini.. 

Sampaikan ada satu part tu, tak boleh nak bau badan suami lak, padahal dia baru je lepas mandi.. tapi dah deeba ni bau dia busuk lak.. kecian memang la kecian tapi dah tak boleh nak bau dan berada dekat dengan dia.. nak buat macam mana kan, jadinya dia kena la faham keadaan deeba ni..

Okay, berbalik pada tadi.. sebenarnya suami sekarang ni takde la bagi isteri dia ni memasak disebabkan sekarang ni pun dah makin sarat.. bak kata orang duk tunggu hari nak melahirkan.. tapi disebabkan kami suami isteri ni duduk berjauhan, dan berjumpa pun seminggu sekali je.. jadinya kali ini deeba nak jugak la masakkan untuk suami.. yela, lama xmasak untuk dia.. kalau xselalunya dulu dulu la, setiap hari suami mesti akan suruh isteri dia buat bergedil.. sebabnya itu makanan kegemaran dia.. tapi itu dulu la.. sekarang ni lama tak masak.. rasa macam kekok sikit.. ingat nak masak jugak bergedil untuk dia tadi tapi dah xlarat rasanya nak berdiri lelama kat dapur tu.. kaki lak asyik krem krem je.. baby dalam perut ni dah asyik nak menendang nendang je.. dia nak berehat la tu.. nak suruh ibu dia ni baring..

Baiknya anak ibu ni..

So hari ini deeba hanya sempat masakkan tomyam campur untuk suami dan keluarga.. ingat nak masak telur dadar sekali tapi dah xlarat sangat tu, hanya tomyam je yang termampu.. in shaa Allah, jika lepas pantang nanti boleh la memasak balik.. sebenarnya deeba pun rindu gak nak memasak.. lebih lebih lagi masak bergedil dan telur kacang yang selalu deeba masak tu..

Kepada ibu ibu yang sedang mengandung tu, ada tak mengalami hal yang sama dengan deeba? yela, tak boleh nak bau bauan ini semua.. kalau ada, kita geng.. hehe.. okaylah.. see u in next entry.. in shaa Allah.. doakan agar semuanya berjalan lancar untuk deeba dan baby ye.. assalammualaikum.. 
Read more>>>

Khamis, 8 Oktober 2015

Jom Main Eja Eja Nama



Assalammualaikum.. selamat malam semua.. buat apa tu? dah tidur ke? kalau belum moh ler kita  main eja eja nama malam ni sementara menunggu masa untuk tidur..

Macam best lak..

Nama deeba ia ADIBAH.. so ianya..

 A : Mudah jatuh cinta
D : Satu dalam sejuta
I : Seorang yang sangat popular
B : Senang menyukai orang
A : Mudah jatuh cinta
H : Orang yang paling hangat

Wah wah.. sama ke ? hehehe..

Nama korang pula apa? meh la share dengan deeba..

Read more>>>

Sabtu, 26 September 2015

Senyum Sabtu : Short Girl Problems







Siapa pernah alami begini, sila angkat tangan.. hehe.. deeba pun sama la.. selalu kena begini.. al-maklum la tak berapa nak tinggi.. sampai kadang2 tu, dulu2 la masa single lagi bila keluar dengan adik lelaki, dorang semua mesti ingat yang deeba ni adik kepada adik lelaki deeba.. sebabnya adik deeba tuuu tinggi daripada deeba.. kadang tu sampai nak cakap dengan dia pun kena angkat kepala..

Sampai sakit kepala ni rasanya.. nak buat macam mana kan.. dah kurang tinggi tapi kurang tinggi pun still cute tau.. hehe.. angkat bakul betul kan deeba ni..

Jadinya kepada sesiapa yang kurang tinggi ni jangan lah rasa rendah diri kerana sememangnya walau anda pendek tetapi anda tetap cute.. percayalah..

Dan siapa kata orang tinggi takde masalah? dorang pun kalau nak bercakap dengan kita kena rendahkan kepala kebawahkan.. jadinya kita semua ni sama je tak kiralah pendek ke tinggi..

Yang penting banggalah menjadi diri sendiri.. 
Read more>>>

Khamis, 17 September 2015

Giveway Women Desire By Intan

"Women Desire Giveaway!
Due Date 24 September 2015
Berita Baik buat Wanita yang PENTINGKAN Kecantikan Diri secara Dalaman & juga Luaran tentunya..... Kami di Intan Beauty Centre telah menganjurkan 1 Giveaway buat anda bermula dari 10th - 24th September 2015 ....


Hadiah yang kami tawarkan adalah seperti di bawah
Jom cuci mata sikit

5 x Pemenang Bertuah
FREE Combo Women Desire
Jom ramai-ramai kita join bagi memeriahkan lagi GIVEAWAY ini...

Ini merupakan 1st Giveaway ini dilancarkan oleh Intan Beauty Centre dan di sponser oleh Women Desire Kuala Lumpur


** Untuk lihat senarai peserta kat SINI

*** Untuk lihat senarai hadiah kat SINI

*Nota Kecil : Please tag and ajak kawan-kawan korang join sekali tau 


--------------------------------------------------------------------------------------------------
Thanks korang. Harap Giveaway kali ni mendapat sambutan 
I love u all 
 
Terima kasih kepada Sponser yang sudi menaja 1st Giveaway by Intan Beauty Centre ini
Read more>>>

Sabtu, 12 September 2015

Kalaulah Hidup Ini Seindah Pelangi



Kalaulah hidup ini selalu seindah pelangi, pasti tiada kesedihan yang melanda.. 

Kalaulah hidup ini selalu seindah pelangi, pasti tiada tanggisan yang mengalir dipipi..

Kalaulah hidup ini selalu seindah pelangi, pasti tiada duka dihati.. 

Kalaulah.. 

Tapi engkau dan aku pun tahu bahawa hidup ini memang takkan selamanya seindah pelangi.. 

Kerana kita hanya manusia yang menumpang dimuka bumi Allah ini..

Entah esok, entahkan lusa.. nyawa yang dipinjamkan ini akan diambil kembali.. 

Dan kita akan kembali kepada pencipta kita..

Biarlah, andai ini jalan takdirku..

Aku akan redha, biarpun aku tahu luka dihati ini makin lama makin mendalam
kerana drama lautan manusia..

Namun siapalah aku, hendak membalasnya..

Lalu aku biarkan sahaja mereka dengan cara mereka dan aku dengan caraku,.

Mungkin ini yang terbaik..

Mungkin setakat ini..

Mungkin..

Sebab aku tiada jawapan yang pasti..


Read more>>>

Isnin, 17 Ogos 2015

Makin Berumur Makin Rindu Waktu Kecil


Makin lama makin berumur ini tiba tiba rindu pula zaman kanak kanak.. macam pantas sangat waktu berjalan.. rasanya macam baru berumur 6 7 tahun lagi.. padahal tahun ini dah 27 tahun.. dah nak ada baby lagi tu.. tapi yang pasti perangai keanak anakkan tu masih still hadoooo.. huhu..

Harap harap lepas baby lahir nanti perangai keanak anakkan tu boleh hilanglah.. kalau xhilang banyak, hilang sikit pun jadilah.. kalau tak peninglah si ayah nanti nak melayan.. mana 1 ibu mana 1 anak.. huhu..

Kat bawah ini deeba sharekan sebahagiaan senarai tentang perihal zaman kanak kanak.. deeba rasanya pernah buat semua yang tertulis seperti dibawah ini.. korang pula pasti pernah kan.. meh la sesama kita mengimbau kenangan zaman kanak kanak kita.. 

1. Buka kipas, cakap dengan kipas, nak dengar suara bertukar.
2. Naik kereta, tengok bulan, ingat bulan ikut kita.
3. Naik basikal, boleh lepas tangan dari 'handle', rasa hebat.
4.Masa sekolah ada orang bagi milo free, lepas ambil sekali, menyamar jadi orang lain beratur ambil lagi.
5. Lukis burung guna huruf 'm'.
6. Lukis matahari di penjuru atas kertas lukisan dan antara bukit.
7.Masa kecil fikir bentuk hati macam ni "

"
8. Tutup peti ais dengan perlahan, sebab nak tengok bila lampu dia mati.
9. Main belon sabun dalam bilik air time tengah mandi . 1 jam dalam bilik air.
10. Fikir dunia kartun memang wujud.
11. Makan singgam. Lepas tu jilat sampul dia sebab nak tepek tatoo kat tangan.
12. Gigit kulit nugget dulu kemudian baru makan isi sebab tak nak cepat habis.
13. Koyak tengah-tengah buku latihan sebab nak buat kapal terbang, sampan, origami.
14. Susun kusyen dan buat seni binaan.
15. Fikir sticker lesen P dengan L kat kereta P untuk perempuan, L untuk lelaki.
16. Kawan terpijak kasut sekolah, lepas tu pijak kasut dia balik.
17. Lepas abes peperiksaan akhir tahun, guna buku matematik buat main SOS.
18. Beli sharpener yang ada cermin sebab nak betulkan tudung, main pantul cahaya. Lepas tu tak bagi kawan tiup takut tumpul.
19.Hembus nafas kat cermin tulis saya sayang awak.
20. Anggap zaman dahulu dunia berwarna hitam putih sahaja.
21. Tuang air panas dalam piring sebab nak bagi sejuk, kemudian minum dalam piring.
22. Tak bagi kawan korek pensel di kedua-dua hujung nanti mak mati.
23. Bila blackout, pakai lilin buat pelbagai aksi dengan bayang-bayang.
24. Sebelum minum susu kotak, koyak dulu tepi dia, tengok sama ada tanda + atau -. Orang cakap kalau tanda -, tak boleh minum. Pastu terus buang. Haha
25. Susun snek bentuk cincin (Super Ring) pada setiap jari kemudian makan satu persatu.
26. Tengok tanda kat tapak tangan. Kalau berbentuk K bermaksud nanti jadi orang kaya kalau berbentuk M nanti jadi orang miskin.
27. Tak bagi kawan join masa main. Kalau nak join jugak dengan syarat kena main Ti Ai Pi Yu..
28. Ingat kalau tertelan biji, pokok akan tumbuh dalam perut.
29. Kencing dengan yakin sebab rasa dah sampai ke toilet, rupa rupanya atas katil.
Itu semua kenangan-kenangan waktu kanak kanak.
No berapa kena dengan anda? sharelah dengan deeba.. mana tahu kita geng..

Hehe.. selamat mengimbau kembali kenangan waktu kecil :)
Read more>>>

Rabu, 29 Julai 2015

Wordless Wednesday | Bahasa Kucing

Ada sesiapa faham ke tidak bahasa kucing? :)

Sumber : Facebook

Read more>>>

Selasa, 28 Julai 2015

Cara Bunuh Nyamuk (BUATAN SENDIRI)

Assalammualaikum semua.. selamat malam.. malam ni deeba nak sharekan 1 tips untuk korang semua yang ade masalah pasal NYAMUK..

Korang semua pasti pernah alaminya kan, bila kena gigit nyamuk.. alahai, sakitnya.. sampai tergaru garu.. kadang tu sampai berbekas merah kan..

Pasti korang semua tak suka kan..

So marilah cuba petua ni.. in shaa Allah berhasil..


Bahan-bahan :

• 200 ml air
• 50 gram gula merah
• 1 gram ragi
• botol plastik saiz besar

Langkah-langkah:

1. Potong botol plastik ditengah-tengah. Simpan bahagian atas/mulut botol.
2. Campur gula merah dengan air panas. Biarkan hingga sejuk kemudian tuangkan ke dalam potongan bawah botol.
3. Masukkan ragi. Tidak perlu dikacau. Tujuannya untuk menghasilkan karbon-dioksida.
4. Masukkan potongan botol bagian atas sebelum ini dengan posisi terbalik seperti corong.
5. Lilit keliling botol dengan tape hitam atau kain, bukan di bahagian atas botol dan letakkan di bahagian sudut rumah.

Dalam dua minggu, anda akan melihat sejumlah besar nyamuk yang mati di dalam botol.

Selamat mencuba.


Read more>>>

Ahad, 26 Julai 2015

Moment Indah Antara Kita

Assalammualaikum..

Rasanya masih tidak terlambat lagi untuk deeba ucapkan selamat hari raya aidilfitri buat semua yang mengenali diri deeba, terutama sekali kawan-kawan blogger..

Selamat hari raya, maaf jika ada terkasar bahasa ataupun tersakitkan hati sesiapa.. salam kosong-kosong ye..

Tahun ni tahun pertama deeba beraya tanpa keluarga kandung deeba dihari raya pertama.. sebab tahun ni tahun first tukar status dari bujang ke isteri orang.. jadinya tahun ni turn deeba beraya dirumah mertua deeba.. dan dah pastilah tahun depan turn beraya dirumah family deeba pula.. siap dengan kehadiran orang baru pula tu.. hehe.. in shaa Allah.. moga dipermudahkan.. aminn..

Okay lah tak nak buang masa lagi, nampak kan tajuk diatas tu " Moment Indah Antara Kita "

Siapa " Kita "

Ofkos lah ibu dan baby kan..

Allah je yang tahu bagaimana perasaan itu..

Tendangan gurauannya yang pertama.. indahnya.. walaupun kadang-kadang rasa sakit bila dia menendang tapi hati ini rasa gembira sangat.. kerana itulah sentuhan pertamanya.. ohhh anak ibu..

Dan semakin hari semakin terasa tendangannya.. bergurau eh dengan ibu.. ibu suka sangat sayang..

Alhamdulillah kini anak ibu dah 25 minggu, bermakna dah 6 bulan usia kandungan baby.. sekejap je kan sayang.. lagi beberapa bulan sahaja lagi anak ibu akan lahir..

Bermacam dugaan dah kita lalui berdua kan sayang.. sehingga adakalanya ibu lemah.. menangis.. tapi ibu tetap tabahkan diri, cekalkan hati demi anak ibu.. walaupun ibu tahu ibu tak sekuat yang disangka.. kerana hampir setiap hari anak ibu lihat dan mendengar ibu menangis kerana terlalu berat dugaan yang harus ibu lalui.. tapi anak ibu lah penguat semangat ibu.. anak ibu tenangkan ibu melalui tendangan kasih sayang..

Ibu bahagia sangat sayang.. bahagia sangat.. ibu tak sabar menunggu saat kelahiranmu sayang..
Read more>>>

Rabu, 15 Julai 2015

Dialog Yang Fames Ketika Raya


Assalammualaikum kawan-kawan semua.. selamat berpuasa deeba ucapkan buat semua.. Alhamdulillah ramadan makin tiba dipenghujungnya..

Pejam celik sahaja dah nak raya kan.. macam mana persiapan korang semua.. dah siap semuanya atau masih belum lagi?

Bagi deeba dan suami persiapan untuk raya tahun ini cukuplah sekadar ala kadar sahaja.. beli yang wajib sahaja.. contohnya baju raya..

Mula-mula nak la pakai sedondon.. tapi lain yang dirancang lain yang jadi..

Tak kisah la, janji warna tetap hampir sama.. yeke.. hehe..

Lagipun tahun ni kami kena berjimat cermat sebab nak terima ahli keluarga baru..

Zuriat kami.. alhamdulillah.. anugerah dari Allah..

Okaylah, berbalik pada tajuk diatas tu.. korang semua mesti pernah alaminya kan..

Samalah, deeba dulu dulu pun pernah kena gak.. biasalah adat kot.. huhu..

Meh lah kita lihat dan nilai sendiri..


BUJANG 

Bila kamu akan berkahwin? Hah, part ni la.. yang dulu tiap tiap tahun deeba dengar daripada sanak sedare semua.. bila dengar mula la deeba rasa.. ohhh, boringnya.. rasa nak lari je dari semua orang yang menanya.. macam dah xde soalan lain gamaknya.. entahlah.. mungkin soalan tu yang paling fames kot..


BERKAHWIN 


Bila kamu akan dapat anak?
Hah, soalan yang ni masih deeba belum dengar lagi.. sebabnya tahun ni tahun pertama deeba bergelar seorang isteri.. tapi kalau orang tak tanya pun rasanya dorang semua dah tahun kot, bila tengok perut deeba yang tengah memboyot ni.. hehe.. alhamdulillah rezeki awal.. setelah hampir 2 bulan deeba tukar status dari bujang ke berkahwin deeba disahkan mengandung sebulan.. bunting pelamin la katanya.. ni semua rezeki.. yela, sebab sebelum ni doktor yang merawat deeba pernah cakap yang disebabkan sakit tiroid deeba ni.. susah sikit nak melekat. tapi dah rezeki.. Allah nak bagi.. alhamdulillah.. semoga semuanya berjalan lancarlah hendaknya..

BERKAHWIN & ANAK SEORANG 

Seorang sahaja anak? Kesian...., dia nakkan adik tu kena tambah lagi.
Yang ni tak tahu lagi.. kalau Allah nak kurniakan rezeki lagi.. kami terima dengan hati yang terbuka..

BERKAHWIN & KEDUA-DUA ANAK PEREMPUAN :

Dua-dua anak perempuan? kena usaha lagi dapatkan anak lelaki.
Kalau kami suami isteri tak kisah anak kami lelaki ataupun perempuan janji, anak anak kami sihat dan sentiasa didepan mata kami berdua..

BERKAHWIN & 6 ORANG ANAK :

Ramainya anak, kamu tidak merancang kehamilan ke? Bab ni, deeba selalu sangat dengar kawan kawab deeba cerita.. pasal cakap cakap orang sekeliling.. lebih lebih lagi keluarga mereka sendiri.. kadang kecian dengar.. tapi kadang manusia tak faham yang ini semua rezeki yang ALLAH bagi.. kenapa orang sekeliling nak mempertikaikannya.. entahlah.. mungkin mereka tak faham..

Bagi deeba kalaulah kami berdua dikurniakan anak yang ramai.. kami akan bersyukur sangat.. keran bagi kami anak anaklah penyeri hidup kami nanti..

Jadi pesan deeba pada orang diluar sangat yang suka sangat dengan bertanya soalan soalan yang macam ni, tolonglah fahami isi hati orang.. jangan terlalu banyak bertanya, mendesak desak mereka dengan orang yang begitu.. kerana hati orang ini sensitif tau.. so tolonglah ye..

Read more>>>

Khamis, 2 Julai 2015

Giveaway "Blog Fadzi Razak Launch" 2015

Bersempena dengan usia Blog Fadzi Razak ni dah mencecah usia setahun lebih dan sempena jugak Blog Fadzi Razak bertukar domain dari www.fadzirazak.blogspot.com kepada www.fadzirazak.com, aku nak buat satu giveaway mudah untuk korang semua.

Giveaway "Blog Fadzi Razak Launch" 2015


Cara sertai:
1. Follow Blog Fadzi Razak dan blog-blog sponsors

2. Like Facebook Fanpage Blog Fadzi Razak dan Fanpage sponsors
 
3. Follow Instagram Blog Fadzi Razak dan Instagram sponsor

4. Buat satu entri bertajuk Giveaway "Blog Fadzi Razak Launch" 2015
5. Letakkan banner giveaway di atas dalam entri korang dan backlink kan ke Blog Fadzi Razak -- kalau nak senang, copy paste je code HTML di bawah ni.
6. Bila dah siap, komen link entri korang dekat ruangan komen di bawah    


Hadiah-hadiah:
1. 1 x Cathy Choo shower gel ml (Mama Darwiish)
2. 2 x Top Up RM10 (Rafzan Tomomi)
3. Buku Nota Harian (Amanda Suria)
4. Cash RM10 (Azlinda Alin)
5. Sehelai Jacket Denim (Fara Hanim)
6. 2 x tapak iklan free selama sebulan (Syira Lokman)
7. Sehelai Shawl (Kathy Aiman)
8. Topup RM10 (Inani Hazwani)
9. Pakaian (Ayuni Rafilah)
10. Tapak iklan dan banner percuma selama sebulan (Fadzi Razak) 

Total pemenang yang bertuah = 12 orang


Syarat-syarat:
1. Giveaway ini akan berlangsung selama 3 minggu bermula 1 Julai 2015 hingga 22 Julai 2015.
2.  Giveaway ini terbuka kepada semua blogger yang tinggal di dalam Malaysia sahaja.
3. Para sponsor juga layak untuk menyertai giveaway ini.
4. Pemenang akan dipilih secara random menggunakan random.com.
5. Nama pemenang akan diumumkan pada 23 Julai 2015.   
6. Para pemenang perlu respon dalam masa seminggu (24 Julai 2015 hingga 30 Julai 2015)
7. Hadiah-hadiah akan mula dihantar/diberi pada 31 Julai 2015


Nak menang hadiah lepas Hari Raya? Ini peluang korang. Jom ramai-ramai sertai Giveaway "Blog Fadzi Razak Launch" 2015.

Good luck kepada semua!  





Read more>>>

Sabtu, 13 Jun 2015

Resepi Tauhu Berlauk

Assalammualaikum dan selamat petang semua sahabat alam maya.. korang semua mesti suka minum petang kan.. so petang ini deeba nak sharekan 1 resepi yang simple yang boleh korang semua sediakan untuk menu petang ini.. 

Pernah dengar tak menu Tauhu Berlauk? menu ini deeba dapat difacebook.. 


Bahan Bahan

4 ketul tauhu
2 tiub tauhu jepun
udang @ isi ayam
Cili merah
Daun bawang
Daun sup
4 biji telur
Garam
Serbuk lada putih
Serbuk perasa


Cara Cara

1. Blender tauhu, tauhu  jepun, telur 2 biji dan udang @ isi ayam
2. Lepas tu masukkan hirisan daun bawang & cili merah
3. Masukkan garam, serbuk lada putih & maggi secukup rasa
4. Gaul rata dab lepas tu masukkan bahan bancuhan tadi dalam bekas plastic dan kukus
5. Lepas tu potong saiz yang dikehendaki
6. Pukul 2 biji telur, celup dan goreng sehingga masak

Selamat mencuba :)


Read more>>>

June Mini Giveaway by Shyue Kim

JUNE MINI GIVEAWAY
[Click Banner]


Syarat-syarat penyertaan :
1. Buat satu entry bertajuk June Mini Giveaway by Shyue Kim
2.Copy + Paste code dibawah
3. Follow blog Shyue Kim dan Google + Shyue Kim
4. Follow IG @bonjour_qaseh @ciknurulcloset
5. Tag 2 blogger lain pastikan mereka tahu
6. Tinggalkan link entry GA dan nama IG anda diruang komen entry ini

Tag : Sis Farah Waheda & Sis Azhafizah

Senarai peserta akan di update semasa ke semasa. Terima Kasih cuz sudi join GA yg tak seberapa ni. ^^


Read more>>>

Jumaat, 12 Jun 2015

Mutiara Kata : Selagi Masih Hidup



Redha dalam setiap kemungkinan, 
Mungkin, esok atau lusa atau mungkin nanti..

Setiap yang bernyawa pasti akan menemuiNYa.. 

Read more>>>

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Read more>>>

Copyright © Dari Kacamata Seorang Wanita Official Blog Designed by azhafizah.com