Selasa, 31 Mei 2016

Kalau Dah Kreatif Selipar Jepun Pun Jadi














Nampak anggun dan mewah bukan..

Pada sesiapa yang ada selipar jepun yang dah agak2 lusuh tu boleh yang try buat macam ni.. pasti bergaya nanti.. hehe.. nanti ada masa deeba pun nak buat jugak la kalau rajin.. kalaulah rajin kan..
Read more>>>

Tips Untuk Ibu : Apa itu Separation Anxiety


Assalammualaikum semua..

Ibu ibu semua tahu tidak apa tu  Separation Anxiety ? 

Ia adalah simdrom anak anak yang tak nak berpisah daripada ibu dan si ayah..

Siapa yang pernah alaminya bila si anak asyik nak berkepit sahaja 24 jam dengan kita pasti tahu macam mana bukan..

Kalau bagi deeba ni first time tengok si baby fateh macam alam simdrom ni.. asyik nak berkepit sahaja sampai nak kemana2 pun dukung dia jugak.. bayangkan nak bancuh susu pun sebelah tangan dukung dia sebelah lagi buat susu..

Hebat tak? hehehe..

Sebenarnya rasa seronok jugak.. yela anak sentiasa nak dengan kita ni kan..












Tapi itulah, makin lama anak pasti akan meningkat dewasa.. pasti lepas itu kita akan merindui moment2 indah saat bersama sewaktu anak masih kecil.. betul kan ibu ibu semua..

Okaylah, semoga berjumpa lagi.. nanti deeba kongsikan tips macam mana nak atasi Separation Anxiety

Sumber : Facebook
Read more>>>

Isnin, 30 Mei 2016

Kerana Terpaksa


Ku sangkakan airmata tidak akan mengalir lagi untuk jangka masa yang lama.. namun tekaan ku salah.. tiba2 ianya mengalir deras tatkala mendengar khabar itu..

Hati ibu mana yang sedih bila terpaksa berjauhan dengan anak yang dikandung selama 9 bulan untuk jangka sekejap kata orang tetapi lama bagi seorang ibu..

Ya, walau hanya 8 hari.. 

Tapi hatinya seorang ibu..

Takkan mungkin sanggup berpisah dengan si anak..

Orang kata, bertahanlah.. berkorbanlah anak untuk sembuh..

Orang senang kata begitu, hakikatnya diri yang menanggung..

Bukan mereka yang alami..

Diri ini yang bakal alami..

56 hari lagi..

25 julai 2016

Mampukah aku?





Read more>>>

Copyright © Dari Kacamata Seorang Wanita Official Blog Designed by azhafizah.com