Childhood Memory Lane

12:37 PTG

Assalammuaalaikum..

Kenangan waktu kecil pasti dirinduikan bila kita dewasa bukan? macam deeba jugak.. kenangan masa kecil sentiasa dalam ingatan.. rindu tu usah dikatalah.. Yess, terlalu rindu.. lebih-lebih lagi dengan mainan dan makan-makanannya.. uolls semua pun sama bukan..

Marilah kita sama-sama throwback kenangan zaman waktu kita kecil-kecil dulu dengan layan gambar-gambar dibawah ini..

Foto Cempedak Cheese.

Teingin pulak nak main tukar-tukar baju.. dulu asal jumpa je
beli, tak boleh asal jumpa memang wajib beli.. hehe.. buat koleksi.. 

Foto Cempedak Cheese.

Bila tengok gam ni teringat dulu ingat gam ni boleh makan.. haha.. sampai pernah cuba rasa tau.. uollss ada? hehe.. biasalah budak-budak kecil nampak bende baru.. so semua bende nak diteroka..

Foto Cempedak Cheese.

Walaupun deeba ni perempuan tetapi kebanyakkan barang-barang mainan deeba semuanya banyak mainan budak laki tau.. sebab deeba tengok macam best je tengok adik laki deeba main gasing.. siap beli tau ada la 2  3 biji.. buat koleksi jugak.. siap lawan dengan adik dan kawan lelaki adik gasing siapa paling lama bertahan berpusing.. haha..

Foto Cempedak Cheese.

Main tikam-tikam ni yang syok kalau dapat yang best tapi yang xbestnya kalau tak dapat.. huhu..

Foto Cempedak Cheese.

Suka beli gula-gula getah ni sebab dalam nya ada pelekat, gulanya dimakan pastu pelekat tu tampal kat tangan.. habis 1 tangan ditampalnya.. kalau xcukup 1 tangan ada tangan sebelah lagi.. paling rare tampal dekat pipi dan basikal.. uolls hadooo..

Yang gula-gula bulat tu pulak boleh buat bunyikan.. berlumba-lumba bunyi siapa paling kuat..
Foto Cempedak Cheese.

Dulu siapa yang ada game ni memang cool, kira macam nampak kaya.. walaupun cuma main susun atur.. ke kiri sikit ke kanan sikit tukar atas bawah semua..

Kalau boleh nak beli semua warna yang ada tau..

Foto Cempedak Cheese.

Manis gula-gulanya kapas ni.. sedap.. deeba suka makan kopek sikit-sikit biar lambat habis tapi tetaphabis jugak akhirnya.. tiba-tiba teringat masa mengandungkan abg fateh nak makan gula kapas.. suami belikan gula kapas warna pink yang jual dekat stesen-stesen minyak tu.. tapi xlalu sebab bukan nak gula kapas yang tu sebaliknya nak gula kapas yang sama macam ni.. plastiknya berkaler-kaler.. lama mencari tup-tup jumpa dekat uncle yang jual roti yang lalu lalang depan rumah..

Dapat la beli, borong tau.. ingat senang nak jumpa.. sampai mak mertua kata dah kenapa borong banyak-banyak.. hehe.. mengidam mak.. baby nak makan..

Foto Cempedak Cheese.

Biskut-biskutnya tak kurang hebat dan sedapnya.. lebih-lebih yang bentuk taik yang ada gula warna warni atas dia tu.. hehe..



Nilah biskutnya.. hehe..

Foto Cempedak Cheese.

Bila tengok gambar-gambar ni serius rindu waktu dulu, kalaulah boleh diulang kembali..

Lokasi kedai di MyTown Cheras.

You Might Also Like

14 ulasan

  1. Gam tuh....ya allah...teringat zaman SA sekolah rendah...rindunya...ok nak pi mytown nanti...

    BalasPadam
  2. haha masih kecil suka gila mainan mainan doreamon

    BalasPadam
  3. Banyak tak sempat nak merasa bagi yang batch 2002 nge

    BalasPadam
  4. Semua gambar di atas mengamit kenangan lama. Seronok time tuh.

    BalasPadam
  5. Wow kedai ni semua barang yang penuh dengan memori sangat terutama bahagian alat tulis tu hehehehe ...

    BalasPadam
  6. gam hingus😂 eh biskut tu smpai skrg sha makan lagi hehe

    BalasPadam
  7. yeah good sharing here. Glad seeing things that I seen before :D

    BalasPadam
  8. Hanya yang lahir 80-an je kenal semua ni.. Hehe termasuk saya

    BalasPadam
  9. Aiyooooo rindunya zaman kanak-kanak. Dulu jajan 20-30 sen dapat dah. sekarang semua mahal. tapi pengalaman dan throwback cam ni buat tambah rinduuuu! :)

    BalasPadam
  10. mengenang zaman dulu betul lah barang barang macam ni adoi

    BalasPadam
  11. Ya Allah...rindunyaaaa
    Especially dat gam..walaupu leceh..tapu gam tu kuat and i like dat one com0ared to yg clear one!

    BalasPadam
  12. aduhai..menggamit memori zaman kekanak betul la..hehehee

    BalasPadam