Resepi CHIZZA ( Chicken + Pizza)

8:00 PG

Foto Cendawan Cheese.


Assalammualaikum semua.. 

Morning.. hai. sebelum ni deeba ada share pasal kfc ada buat menu baru kan.. yaitu KFC CHIZZA.. ada yang kata okay sedap dan ada juga yang kata INDAH KHABAR DARI RUPA.. ye kan.. so kali ini deeba nak share dengan korang semua resepi macam mana nak buat kfc chizza ni.. orang kata buat sendiri lagi puas hati kan.. so jom buat sendiri..

Bahan2: 


Isi ayam
Tepung ayam segera (Hot and Spicy)
Sos Spagetti

Nenas
Mozzarella Cheese

Cara-cara


1. Isi ayam di ketuk nipis, salut dengan tepung dan digoreng
2. Sapu sos spagaetti, letak nenas dan cheese, bakar sehingga cheese mencair.

Kredit : Zaky Mat ali

You Might Also Like

20 ulasan

  1. Belum cuba lagi chizza kfc tu. Niat nak cuba juga sekali. Lepas tu nak buat sendiri. Tq share resepi 😘

    BalasPadam
  2. Not bad lah rasa Chizza dekat KFC tu :D

    BalasPadam
  3. Nampak sedap jugaklah. Boleh try dengan kawan2 ni

    BalasPadam
  4. tq share resepi. ni buat makan ramai2 best ni

    BalasPadam
  5. Sally belum kena seru lagi nak makan chizza tu..hahahaha...kadang rasa macam bosannya makanan tuu..cheese..ayam..huihhhh

    BalasPadam
  6. Buat sendiri mcm ni lagi puas hati. Yang KFC tu baik mkn ayam biasa je haha

    BalasPadam
  7. Resepi chizza nie nampak sedap Dan macam senang nak buat ya

    BalasPadam
  8. Amboii rajinnya buat resepi Ayam Chizza sendiri.Puas hati juga buat sendiri kan. Hehe

    BalasPadam
  9. better buat sendiri kan..lagi puas hati dan berbaloi hehe

    BalasPadam
  10. Chicken pizza rupanya..hahaaha
    Unik betul nama. Cambest je ni,kena try ni nanti

    BalasPadam
  11. Boleh cuba ni kat umah. Simple n nice !

    BalasPadam
  12. Wow we can have this just at home!!! I'm gonna try this!!

    BalasPadam
  13. Senang ni boleh buat kat rumah. Cuti-cuti sekolah ni anak-anak memang melapar je

    BalasPadam
  14. Senang nye nak buat ni... Tq share resepi chizza

    BalasPadam
  15. wow cepat nya you buat recipe sendiri! i tak try lagi pun yang dekat KFC punya!

    BalasPadam
  16. Tak sempat nak rasa lagi chizza kfc. Ramai yg feedback indah khabar dari rupa .Mungkin saiznya kecil , mungkin cheesenya tak banyak .. makanan apa pun kalau homemade memang rasa puas hati

    BalasPadam
  17. Anak AS asal keluar menu baru KFC mesti dia "sedapnyaa..sedapnyaa..nak ibu..nak"
    Tapi bila pegi makan..hmmm~
    Ibunya jugak yang terpaksa "binasakan" diri, menghabiskan semua makanan yang diorang tak lalu makan tu huhu

    BalasPadam
  18. Wowwww! ada resepi tersendiri la. Onie tak try lagi Chizza dari KFC, ada yang kata kecik, ada yang kata tak sedap, ada yang kata sedap. Maybe lain cawangan lain rasa dia kot kan. Tapi masak sendiri lagi bestkan. Puas,hihi

    BalasPadam
  19. ok lapa. haha

    jom la join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    BalasPadam
  20. wow awat keju tu nampak sedap gila terletak atas tu ! :)

    BalasPadam