Selasa, 19 Januari 2016

DIY Sendiri : Ais Cube

Bosan dengan ais cube yang berwarna putih jernih? marilah cuba sesuatu yang baru.. contohnya kita boleh buat ais cube perisa kopi, yogurt, puri buah buahan, coklat dan lain lain lagi.. 










Sushi pun boleh, wah menariknya..jom la try.. selamat mencuba ye.. 



Read more>>>

Diy Sendiri : Belon


Assalammualaikum selamat pagi semua.. pagi ni deeba nak share 1 projek DIYbertemakan belon.. kepada kenkawan yang nak buat bufday party untuk anak anak boleh la cuba ye..














Menarikkan?

Nanti bila bufday party baby fateh deeba pun nak buat juga la..

Read more>>>

Isnin, 18 Januari 2016

Monday Blues : Selesai Masalah



Semua wanita suka membebel didalam kereta termasuk deeba.. hampir 100% betul.. fakta okay bukan auta.. Tapi tak semuanya wanita suka membebel didalam kereta..

Tapi nasib baik la bila deeba membebel bebel si suami disebelah tak buat macamtu.. kalau tak maunya isteri dia ni merajuk.. huhu..

Nasib baik la dia cuma buat dono je.. pura pura tak dengar.. tapi makin dia pura pura tak dengar jangan harapla isteri dia ni nak berhenti membebel..

Makin lama makin kuat bebelnya..

Korang semua ada yang macam ni tak?kuat membebel dan suami pulak buat dono je.. 

Read more>>>

Monday Blues : Beli & Blah



Biasalah perempuan kan.. shopping itu dah jadi salah satu hobi dia.. tapi kalau deeba, deeba kalau keluar suka pergi makan.. makan sebanyak yang boleh.. tapi itu dulu masa single dan dah jadi isteri orang.. bila dah jadi ibu ni deeba lebih suka shopping barang anak.. walaupun anak sekarang ni masih 3 bulan 4 hari tapi deeba rasa nak beli semua untuk anak..

Entah la, tapi bila dah jadi ibu ni serta merta semuanya jadi berlainan.. semuanya nak beli untuk anak.. sampai mainan pun nak beli untuk dia walaupun dia belum pandai nak bermain..

Kaum ibu semua pun mesti ada pengalaman kan masa anak semakin membesar ni.. rasa nak beli itu dan ini untuk anak anak.. sampai kadang kadang nak fikir nak beli apa untuk diri sendiri pun tak sempat kan.. kalau ye, kite geng.. hehe..

Read more>>>

Giveaway Cash RM500 Jan 2016 by Emas Putih

Giveway January Cash RM500 by Emas Putih|  Salam. Dijemput join GA uzu ni. GA pertama untuk tahun 2016.  Sila tekan banner kalau nak join GA ini. Terima kasih.
[Tekan Banner Di Atas Untuk Join]
Ini ada satu produk baru yang membantu menghilangkan jerawat dalam masa 24 jam iaitu REFINITY Acne Hydrogel ! Ada 6 sebab kenapa anda perlu mencuba hilangkan jerawat anda dengan cepat iaitu :

1. PANTAS BERTINDAK
Formulasi Acne Hydrogel FOKUS pada rawatan jerawat dan bekas jerawat bagi menjadikan wajah anda kembali licin bersih berseri.

2. SENANG & MUDAH
Hanya sapu 2 kali sehari dan tunggu hasilnya. Cepat meresap dan kering tanpa rasa kesan minyak.
3. SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF
Tidak seperti produk lain di pasaran, Acne Hydrogel diperbuat dari bahan herba Asli yang sangat efektif dalam rawatan jerawat dan bebas dari bahan kimia. Oleh itu, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

4. PENGIKTIRAFAN
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (NOT151105679K) dan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PO-BMF-PPIM01407). Diyakini halal dan dijamin keberkesanannya.

5. 98% PENGGUNA BERPUAS HATI
Hampir 10,000 botol dijual setiap bulan dan hampir kesemua pengguna berpuas hati dengan kesannya. Setiap hari kami menerima testimoni positif dari pengguna.
Sesiapa yang berminat boleh dapatkan REFINITY Acne Hydrogel di http://refinity.com.my/ . Hilangkan jerawat anda semudah A B C dan sepantas kilat dalam masa 24 jam !! 

Harga  : RM70 sebotol / 2 botol RM130 *hargapromosi*
SMS / WhatsApp : ‘CLEAR’ ke  019-544 3000

Giveaway January2016 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , dan Refinity Malaysia. Terima kasih kerana join GA ini :)

Read more>>>

Comeynya Newborn Photoshoot

Assalamualaikum.. selamat pagi semua..

Wow, comey2 nya la baby ni photoshoot semua.. hehe..





Sebenarnya sejak baby fateh dalam perut lagi ibu dia ni dah berangan angan nak buat photoshoot untuk dia selepas dia lahir tapi sampai sekarang ni masih lagi tak berkesempatan nak buat..

Yela,nak tunggu ayah dia free bukan main susah.. yela memandangkan kami ni memang duk berasingan sejak awal jadinya nak jumpa bukan main susah.. kalau ayah dia balik pun xsampai sehari dah kena balik sg merab balik.. so.. nasiblah.. 

Tapi takpe,nanti baby fateh dah pandai nak meniarap dan kepala pun dah pandai tegak nanti bawalah baby fateh ke kedai gambar.. ambik gambik kenangan macam pak usu dia..

So baby fateh cepat cepat la pandai meniarap ye sayang.. 
Read more>>>

Ahad, 17 Januari 2016

MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz




Assalamualaikum
MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz | MAA Takaful berhad merupakan satu syarikat insurance yang telah lama bertapak di Malaysia. Simpanan bertakaful MAA adalah simpanan yang dilaburkan di dalam dana syariah, yang menepati segala aspek- aspek yang telah ditetapkan dalam islam. Dana ini juga dilindungi oleh PDIM yang menjaga institusi perbankan dan insurans sekiranya terjadi apa-apa kepada syarikat pelaburan.

Peningkatan kos sara hidup yang tinggi kadang kala memaksa kita untuk membuat persediaan keewangan awal bagi mengelakkan sebarang kemungkinan yang tidak diingini berlaku pada masa akan datang. Lebih-lebih lagi persediaan KOS PENDIDIKAN ANAK-ANAK masa kini. Mennyedari masalah ini, MAA Takaful dengan berbesar hati menghulurkan tangan kepada anda para Ibu Bapa bagi membimbing anda dalam merancang keewangan dari aspek pendidikan anak-anak anda. Dengan perancangan keewangan ini, anda bakal menerima sebanyak RM 25 930.00 dengan hanya penyimpanan RM 100 setiap bulan. Memang berbaloi. Untuk maklumat lanjut sila klik (DI SINI).  


Bagi membantu anda mendapatkan maklumat terperinci tentang Pakej Pendidikan Takaful ini, boleh lah bertanya dengan mana-mana agent MAA Takaful ataupun bertanya secara personally dengan Encik Nizam di talian 0176338008 (call/whatsapp/telegram). Sudah pasti layanan istimewa akan diberikan. (Klik di sini kalau nak mengurat abang Nizam ni yer)

Anda semua inginkan barangan seperti Diari dan Cash khas dari MAA takaful? Jom join MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Syarat-syarat seperti berikut:

Syarat-syarat:

1. Sila follow blog di bawah
2. Buat satu entri SEBIJIK macam entri ni siap dengan banner dan backlink segala bagai dengan tajuk MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Nak mudah copy and paste coding kat bawah ni jer (WAJIB)

3. Dah sudah buat entri SEBIJIK macam entri ni, paste link URL entri dalam runagan komen di bawh ni.

Mudah kan? 3 step je. Tak banyak la. Hehehe 

Hadiah yang bakal di menangi

Tempat pertama - RM50 + Diari Khas dari MAA
Tempat kedua - RM 30 + Diari Khas dari MAA
Tempat ke tiga - RM 20 + Diari Khas dari MAA
Saguhati 1 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 2 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 3 - Diari Khas dari MAA

Pemilihan pemenang adalah secara random by Random.org

Jangan lupa join tau. Sila la war-warkan pada yang lain. Tarikh Tutup Penyertaan adalah pada 31 Januai 2016. 

**Senarai peserta akan di kemaskini dari semasa ke semasa.

With Love
Papaglamz

-seikian-





Read more>>>

Khamis, 7 Januari 2016

NEW YEAR GIVEAWAY 2016 BY IZYAN ATHIRAH

Assalamualaikum



Klik Sini Untuk Join
GIVEAWAY BERLANGSUNG DARI 6 / 1 / 2016 - 6 / 2 / 2016

NOTA TAMBAHAN :-
-HADIAH ADALAH RAHSIA (5 HADIAH YANG BERLAINAN) YANG AKAN DIBERIKAN KEPADA 5 PESERTA YANG BERTUAH.




-PEMILIHAN PEMENANG MENGGUNAKAN KAEDAH RANDOM.ORG SAHAJA.

-KURANG DARIPADA 20 PESERTA YAN AKAN MASUKKAN DALAM BLOGLIST SELAMA SATU BULAN DARI
 (9 / 2 / 16 - 9 / 3 / 16)


PENGUMUMAN PEMENANG AKAN DIUMUMKAN PADA 8 / 2 / 2016 (ISNIN)

Ucapan :
Selamat menyambut ulangtahun kelahiran yang ke 21 tahun izyan.. sis deeba doakan semoga izyan panjang umur, dimurahkan rezeki, semoga dipermudahkan semua urusan dan semoga berbahagia sentiasa.. happy bufday :)
Read more>>>

Rabu, 6 Januari 2016

Give Away Bernilai RM500 by Nurfuzie & Mamalink

klik untuk join
Give Away Bernilai RM500 by Nurfuzie & Mamalink | Bersempena Tahun Baru 2016 dan Hari Lahir Cik EN pada 16 Januari nanti, cik en berbesar hati untuk mengadakan Give Away Bernilai RM500 by Nurfuzie & Mamalink yang akan berlangsung pada 4 Januari 2016 sehingga 31 Januari 2016. Hanya perlu mengikuti syarat syarat dibawah dan korang berpeluang menjadi salah seorang pemenang daripada 27 pemenang untuk merebut hadiah hadiah bernilai RM535. 

Follow Blog Di bawah

Follow Page

Instagram

Bloglist

Hadiah? Mesti terlepas pandang ini, Cik en dah keluarkan awal ye. Boleh rujuk di bawah ini
Senarai Hadiah Hebat
Dah submit entry? Boleh rujuk di bawah ini pula
Senarai Peserta Hebat
Read more>>>

Selasa, 5 Januari 2016

Khasiat Daun Kari


Siapa tahu bahawa sebenarnya daun kari ini banyak khasiatnya? Bila dibaca2 rupanya memang banyak khasiatnya.. Deeba pun baru tahu ini.. Diantara khasiatnya adalah seperti yang tertera diabwah ini.. Kenkawan semua bolehlah mencubanya jikalau ada masalah seperti berikut.. 

1. Penawar cirit birit dan buasir
Daun kari boleh dijadikan tonik herba untuk menguatkan perut dan meningkatkan keupayaannya serta mengatasi masalah penghadaman. Ia juga boleh digunakan sebagai laksatif (julap) lemah untuk mengatasi masalah sembelit. Jus daun kari yang dicampur dengan madu juga dapat menjadi penawar cirit birit dan buasir.

2. Loya dan pening
Jus daunnya yang segar dicampur dengan jus limau nipis digunakan untuk mengatasi masalah loya dan pening . Caranya dengan mencampurkan satu sudu teh jus daun kari dan satu sudu teh jus limau nipis. Daun kari juga berkesan dalam mengatasi masalah haid dan penyakit gonorea (gonorrhea), menghilangkan rasa loya dan pening-pening lalat bagi wanita mengandung.
3. Diabetes

Rebus kulit batangnya yang kering dan minum airnya. Boleh mengawal diabetes. Amalan memakan 10 helai daunnya setiap hari selama 3 bulan dikatakan dapat mencegah kencing manis yang disebabkan oleh keturunan dan kegemukan.

4. Agar rambut panjang dan sihat
Campurkan satu sudu makan minyak kelapa dengan segenggam daun kari. Masakkan ia sehingga hangus. Setelah sejuk gunakan ia sebagai tonik rambut untuk menghitamkan rambut dan mencegah uban.

5. Merawat gigitan serangga dan haiwan berbisa
 Buahnya dimasak dengan minyak kelapa hingga hitam. Hancurkan dan tampal ke tempat gigitan haiwan berbisa.

6. Lebam dan bengkak
Daunnya dihancurkan dan dijadikan pes untuk ditampal pada bahagian yang lebam dan bengkak itu.

7. Kecantikan dan kesihatan diri
Amalkan minum air rebusan daun, akar, kulit kayu, batang dan bunga kari
Read more>>>

Teringin Ice Cream Macaroon


Assalammualaikum semua.. terliur tak tengok ice cream ni? pasti terliurkan.. hehe.. samalah kita.. bila tengok je makcik sedare post pasal ice cream ni terus meleleh ayak liur..

Rasa nak pergi makan sekarang je tapi bila memikirkan anak terus tak jadi.. yela nanti kecian anak dia tak dapat makan.. takpelah, nanti kalau dia dah besar boleh la makan sekali dengan dia.. 

Tapi ni kalau sekarang si baby fateh tengok ni pasti dia terliur sekali, yela sedangkan dia tengok orang sekeliling makan dan minum pun dia boleh terliur.. cian nya kat baby fateh.. sabar ye sayang lagi bape bulan dapat makan.. itupun makan nestum jela..

Rasa macam tak sabar pula nak tunggu anak pandai makan ni.. ibu-ibu newborn diluar sana pun pasti tak sabar kan nak tengok anak membesar dan kemudian ibu ibu ini akan sediakan makanan yan terbaik buat si anak.. ye kan.. 



Read more>>>

Copyright © Dari Kacamata Seorang Wanita Official Blog Designed by azhafizah.com