Jumaat, 14 November 2014

Lirik Lagu Cinta dan Ibadah


Senandung cinta dalam hati memahami ketakutanku
Semakin kini aku merasakan waktuku smakin dekat
Kidung malam menyaksikan janjiku padamu demi dia
Petir mencekam menarik jiwa kita berdua merana
Tiada yang bisa ku beri demi cinta hanya pengorbanan
Walau tersiksa namun demi cinta bahagia aku rela
Tak pernah ku bayangkan takdirku mengantarkan pada janji
Menerima dan mungkin saat nanti aku harus relakan

Andai takdir bisa berubah
Kemanakah kita pergi?
Kau pikir mudah menjadi aku
Kau kira tak sulit jadi aku
Mencintai dia lelaki yang sama pedihnya
Sesungguhnya jiwa berderai tangis
Membelah langit hitam sampai laut marah
Antara ikhlas muhasabah cinta yang menjawab
Cinta dan ibadah
Cinta dan ibadah
Tiada yang bisa ku beri demi cinta hanya pengorbanan
Walau tersiksa namun demi cinta bahagia aku rela
Tak pernah ku bayangkan takdirku mengantarkan pada janji
Menerima dan mungkin saat nanti aku harus relakan
Andai takdir bisa berubah
Kemanakah kita pergi?
Kau pikir mudah menjadi aku
Kau kira tak sulit jadi aku
Mencintai dia lelaki yang sama pedihnya
Sesungguhnya jiwa berderai tangis
Membelah langit hitam sampai laut marah
Antara ikhlas muhasabah cinta
Sesungguhnya jiwa berderai tangis
Membelah langit hitam sampai laut marah
Antara ikhlas muhasabah cinta yang menjawab
Cinta dan ibadah
Cinta dan ibadah

Read more>>>

Jatuh Cinta Dengan Xperia Z3


Xperia Z3 smartphone comes in 4 stunning colours

Assalammualaikum..

Aku rasa aku jatuh cinta lagi..

Oh tidak..

Maafkan aku ye LENOVO S820, tak sengaja la hendak menduakan mu.. hehehe..

Padahal sebelum ni dah jatuh cinta dengan XPERIA Z1, pastu dengan VIVO XSHOT lak dan yang terbaru ni XPERIA Z3..

Entah la sejak bila aku minat pada bende bende ni semua.. kalau dulu aku setia sangat pada NOKIA X2 aku tu.. sampai tak nak pandang yang lain..

Mungkin sebab arus masa kot..

Ataupun trend sekarang..

Disebabkan sekarang ni aku minat sangat pada hp sony, so aku pun req la kat Encik Tunang, yang nanti hantaran dia untuk aku.. aku nak dia hadiahkan aku hp sony XPERIA Z1, tapi rasa nya aku nak mintak tukar kepada hp sony XPERIA Z3 la.. rasa-rasanya dapat ke tidak..

Hope dapat la, kalau tak terpaksa la aku kumpul duit beli sendiri..

Doakan aku berjaya dapat beli ye..

Read more>>>

Salam Jumaat




Assalammualaikum salam jumaat deeba ucapkan buat semuanya.. semoga kita semua beroleh keberkatan dihari yang dimuliakan ini.. aamiin..

Marilah kita bersama-sama amalkan doa pemanis dan penyeri wajah ini bersama.. 
Read more>>>

Khamis, 13 November 2014

SEGMEN NAIKKAN FOLLOWER by WAWAABDULHADI


Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali Muhammad.



Assalamualaikum w.b.t.


KLIK BANNER UNTUK JOIN!

CARA JOIN: 

1. Buat satu entri bertajuk "SEGMEN NAIKKAN FOLLOWER by WAWAABDULHADI"
2. Copy kod HTML yang disediakan di entri segmen. 
3. Follow blog wawa.  *wajib*
4. Tinggalkan komen anda di ruang komen bawah ini. 


ALERT! 
- Wawa akan update senarai peserta seminggu sekali iaitu hari Isnin. Setiap update dari wawa nanti beserta dengan link follow para peserta. So, nanti korang just klik link tu untuk follow peserta lain. 
- Wawa akan check satu persatu okay sebab nak elak daripada orang ambil kesempatan lain. 
- Sebarang pertanyaan, boleh PM wawa dekat sini Facebook . 


Mohon korang semua dapat support wawa ye. Selamat bersegmen!

Read more>>>

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 4)

Haaa!

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman dah masuk edisi yang keempat..Macam biasa la GA ni dibuat sempena untuk memberi penghargaan utk korang yang still datang blog Sally walaupun tuan blog dia tgh sibuk bercuti...So, siapa nak souvenirs daripada Korea..? Hehehe...Kalau nak, sila la ikuti syarat-syarat dibawah ye...

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/11/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html



Syarat-syaratnya:
  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally, dan Like Fanpage Sally & Fanpage The Sister's Closet
  2. Buat satu entry bertajuk Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 4).
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
  5. Sally akan gunakan khidmat Uncle Random.org untuk pilih 5 orang blogger ye...
  6. Segmen ini akan berlangsung dari 6th November 2014 - 16th November 2014 (11.59 pm waktu Malaysia)
Read more>>>

Ku Impikan Perasaan Indah Itu



Perasaan paling indah bila anak kita genggam tangan kita.. anak kita sendiri..

Aku selalu berharap agar peluang itu ada.. tapi bila mengenangkan sakit diri, aku takut.. hurmmm..

Read more>>>

Kata Kata Buat Diri


Dear adibah, 


Hanya kerana Allah beri dugaan kecil pada kau

 Kau dah nak menangis, tak terdaya, tak terkata, atau tak tertanggung 

Jangan begitu, tapi buat begini.. jadi kuat.. jangan jadi lemah

Kau pasti boleh laluinya, ingat pada mereka yang kau miliki 

Ada mereka tinggalkan kau saat kau sakit

 Ada mereka tinggalkan kau saat kau memerlukan 

Apa kau tak ingin lihat mereka bahagia adibah

Ingin bukan 

Jadi Bangunlah! 

Bangkitlah! 

Jangan berputus asa 

At: Kampung Endah, 8:34 pagi
Read more>>>

Rabu, 12 November 2014

Wordless Wednesday | Jom Belajar Bahasa Isyarat



Photo: Jom belajar bahasa isyarat org bisu :D <3

Assalammualaikum semua..

Jom sama sama belajar bahasa isyarat..

Cer tengok gambar tu,

Nampak senang kan, tapi susah..

Dieba pernah belajar bahasa isyarat ini, tapi kemain berbelit belit..

Dah tu abah dieba yang ajar.. lagi la susah.. kalau salah kena marah..

Act, abah dieba tu mengajar bahasa isyarat tau..

Jadi tu yang abah tahu tu.. pakar kot.. huhuhu.. 
Read more>>>

Giveaway Super Duper Awesome By Jaja

Assalamualaikum, Sebagaimana tajuk entry ni, saya nak adakan giveaway memandangkan exam dah habis and ada sedikit masa luang, maka terciptalah Giveaway Super Duper Awesome By Jaja
Maka, saya rasmikan Giveaway Super Duper Awesome By Jaja ni. *tepuk*
Moga ramai yang join GA ni yer ^_^


 HADIAH


Hadiah Misteri 2x by Ruqaiyah
Bloglist Ever x2 by Izwani
Top up RM 10x2
Small pouch bag 2x By Beba Ifa
PVC Keychain 2x By Beba Ifa
Review blog x1 By Hazimah
Header x2 By Hazimah
Goody Bag 2X by Tracey
Sophie Nail Buffer 5 in 1 1X By Noyou
Topup rm5 2X By Wawa
Tasbih digital 2X By Wawa


Tarikh 
 
1/11/2014 - 1/12/2014

Hantar link di entry ini sahaja
Para sponsor juga dijemput join, 
Oh ye, Sponsor paling banyak promote GA ni juga akan mendapat hadiah M.I.S.T.E.R.I
Sila jujur ye, pastikan ikut semua syarat. Tapi, jika ada peserta yang tiada akaun-akaun seperti dalam syarat tu, sila abaikan. Harap JUJUR ye.
Read more>>>

Selasa, 11 November 2014

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014



Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014 bermula pada jam 4.00 pe 11 Oktober 2014 hingga 11.59 malam 11 November 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 552.90 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
Diari Jejaka Hangat | Yun Sing | Ana Solehah | Syaza Raihanah | Iklil Syahmi | Idah Rashid | IanFaizal | Mar Mansor | Kathy R'bain | Shad | Ssurianah Yana | NurAlja | Aika Azizan | Budak Bandung Laici | Hunny Kitty | Si Tracey | Noryussyairah | Ida
2. Wajib Like Fanpage Sponsor

       

3. Follow Twitter + Instagram Sponsor
Twitter :   


Instagram :  Rexylla_Blogshop  Aerill_Hassan
4. Tambah Google Plus Sponsor 
+Mohamad Khairil  +ct fand 
3. Buat entri bertajuk Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI


37 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 12 November 2014.

Good luck!
Read more>>>

Lama Tak Check Akaun Nuffnang


Assalammualaikum..

Lama tak check akaun nuffnang sejak lama tak online guna lappy.. sekali pagi ini check masih tetap sama juga.. langsung tiada rezeki nak dapat cpuv dari nuffnang..

Last hari itu pun adalah pada bulan april yang lalu.. wah lama tu.. agaknya mesti disebabkan aku ni jarang online kot.. sebab tu la tak ramai yang datang menyinggah kesini.. yeke? huhuhuhu..

Nak buat macam mana, bila tengah ada masa nak menulis ada sahaja masalah yang tak dapat dielakkan.. so terhenti la penulisannya..

Now sekarang ni bila tengah ada mood nak menulis, haihh.. kena kurangkan lak.. yela, nak kena buat persiapan perkahwinan lak..

Banyak lak tu nak diuruskan.. dan paling penting borang permohonan nak kahwin tu..

Haihh pening kepala duk fikir pasal kahwin ni..

Ingat senang.. rupanya susah juga ye..

Pening pening..

P/s: Agaknya bulan ni dapat tak cpuv dari nuffnang? mana tahu rezeki orang nak kahwin ni.. huhuhu..



Read more>>>

Petua Mengubati Bisul



Untuk mengubati bisul, bolehlah cuba mana-mana petua di bawah:

1) Ambil segumpal kapas dan celupkan seketika ke dalam cuka makan sehingga meresap. Sapu sekeliling bisul tersebut setiap malam. Lakukan sehingga sembuh.

2) Tumbuk beberapa ulas bawang putih hingga hancur. Tepek pada bisul dan balut dengan kain supaya tidak jatuh. Biarkan kering. Lakukan beberapa kali sehingga bisul hilang.

3) Rendam segenggam beras bersama beberapa ketul kunyit hidup di dalam air selama sejam. Toskan air dan tumbuk beras dan kunyit hingga lumat. Tepek pada bisul hingga kering. Ulang beberapa kali sehingga sembuh.

4) Kunyah daun sirih dan tepekkan pada bisul hingga kering. Ulang beberapa kali sehingga sembuh

Read more>>>

Copyright © Dari Kacamata Seorang Wanita Official Blog Designed by azhafizah.com