Resepi Maggie Udang Cheese
6:45 PTG
Selamat petang semua.. boleh dikatakan setiap petang hujan kan.. sejuk dan nyaman je rasanya.. lebih-lebih lagi kalau hujan-hujan ni dapat makan yang panas-panas.. fuhhh syoknya..
Ni ada 1 resepi deeba nakshare dengan korang semua.. resepi ni asyik keluar je dekat wall facebook deeba.. pagi petang siang malam.. kira tengah fames la resepi ni..
Simple tapi menyelerakan.. resepi apakah itu?
Taraaaa.. tengok gambar pun dah tahu.. MAGGI..hehe..
Yang bestnya maggi ni sebab dia ada cheese..yang pengemar cheese tu pasti suka kan..
Bahan-Bahan :
2 biji telur
100 ml air
½ sudu teh garam
Maggie Udang atau kari
1 keping keju
1/3 mangkuk keju Mozarella
Udang
Cara-cara :
1. Pecahkan 2 biji telur dalam mangkuk, bubuh garam dan gaulkan. Masukkan dlm oven selama 1 hingga 2 minit.
2. Didihkan maggie macam biasa. Masukkan rempah, udang..
3. Tuangkan maggie dlm mangkuk ada telur tadi. Letakkan sekeping keju & taburkan keju mozarella.
4. Masukkan dalam oven selama 1 minit & makan.
10 ulasan
Menggoda!!!!!huwaaaa terus lapar...kenapa akak tgok masa dlm MRT...
BalasPadamSangat2 mengoda kan kak..
PadamMaggie ada telur ada udang ada...terliur nampaknya kena beli keju ni.
BalasPadamBeli keju banyak2 lepastu masak meggie secepatnya.. jangan lambat2 karang terliur pula.. hehe..
Padamwahh xpernah tahu ni.. sebab gila cheese kn. mesti kena cuba ni.
BalasPadamCuba jangan xcuba ye puan ena..
Padamsedapnya ^^ campur cheese ... mmg terbaik ^^
BalasPadambaik punya.. hehe..
Padamwow terliur tengok! Dah macam mac & cheese pun ye jugak.
BalasPadamlaparnya pagi2 tengok menu ni..yum yum
BalasPadam