Alhamdulillah Dah 44 Hari

3:31 PTG

Assalammualaikum..


Alhamdulillah hari ini 27 november genaplah 44 hari deeba berpantang, so maknanya hari ini last day berpantang laa.. Yahooo.. hehe.. akhirnya kan.. 

Tak sangka sebenarnya dah ada anak ini, yela macam baru semalam berkahwin dan mengandung.. tup tup 14 oktober yang lalu bersamaan awal muharam deeba selamat melahirkan seorang baby boy yang diberi nama Muhamaad Al Fateh Bin Ahmad Shariffuddin..

Asalnya deeba dijangka bersalin pada 1 november tapi rupanya dah sampai masa nak bersalin.. yela, bak kata doktor yang merawat deeba, bila bila masa je boleh bersalin ni.. memang masin mulut doktor tu.. yela, deeba agak memang 1 november nanti nak bersalin.. siap dah cakap dengan mak lagi suruh mintak cuti 1 november nanti.. nasib baik mak x apply cuti lagi masa tu tapi mak apply cuti awal.. yela, masa2 lepas bersalin tu bila boleh balik hospital nak terus balik ke banting tapi disebabkan kena bawak baby ke hospital serdang balik sebab kena repeat buat ujian darah untuk tahu baby ada tiroid ke tidak.. yela, sebab deeba ni ada sakit tiriod tu yang doktor nak check lagi sekali samaada baby ada sakit yang sama ke tidak.. alhamdulillah lepas buat ujian darah tu result nya mengembirakan deeba.. baby sihat.. so jadinya deeba balik la berpantang dirumah mertua deeba di sg merab..

Alhamdulillah bermakna hari ini pun anak deeba dah berumur 44 hari.. rasa maca baru semalam melahirkan dia.. rupanya memang pantas waktu berlalu..

Pengalaman semasa nak bersalin memang membahagiakan buat diri deeba.. tentang pengalaman tu deeba akan ceritakan dikemudian hari sebab baby dah bangun pula waktu ini.. nak tulis panjang2 tapi baby dah bangun so kena utamakan baby dulu..

Terima kasih pada yang mendoakan agar semuanya selamat dan berjalan lancar.. 


You Might Also Like

1 ulasan

  1. Allha,dulillah.... semoga sis n bby sihat yer...:)

    BalasPadam