Resepi Roti Jala Tembikai Dan Lobak

7:50 PG

Assalammualaikum..

Morning semua.. tengah bersiap-siap nak ke tempat kerja ke tu? semoga selamat sampai ke tempat kerja dengan selamat ye.. ingat pandu berhati-hati dijalan raya.. ingat orang tersayang.. hehe..

Pagini korang semua masak apa untuk breakfast? ke ada yang beli siap.. deeba ni tak tahu nak makan apa untuk breakfast hari ni.. tengah duk fikir-fikir nak masak apa, teringin nak makan apa untuk breakfast.. lama-lama nanti masak jemput-jemput bilis je macam semalam.. hehe..

Oh ye, sebelum ni deeba ada share pasa roti jala tembikai dan lobak kan? so kali ini deeba nak share dengan korang resepi dia pulak dan cara-cara nak buat bentuknya pula..

Foto Nor Fatihah.

Foto Noor Hidayu Ab Aziz.

So lepasni korang semua yang nak buat jamuan ke apa keboleh la try buat roti jala ni.. comey-comey kan bentuknya..  selamat mencuba ye..

Kredit Resepi : NUR FATIHAH MAHI

You Might Also Like

16 ulasan

  1. Comelnyaaaaa!!!! Good idea for kids. Nk trylah hehehehe thanks!

    BalasPadam
  2. Ok, ini kreatif...

    tapi sedap makan roti jala dengan bubur durian.. lain macam pergi dia... Perghhhhh

    BalasPadam
  3. Ya Allah.
    Kreatif nyaaa...
    Anak2 mesti suka colourful mcm ni

    BalasPadam
  4. Ala tak pernah terfikir pun boleh buat tembikai dan lobak daripada roti jala comelnya kalau buat untuk birthday ni menarik ni hehehehe nice share..

    BalasPadam
  5. ALAMAK!! Comelnya! Boleh la makan dengan anak kalau dia tengok warna macam ni. Hehehehe. Terima kasih untuk perkongsian ni.

    BalasPadam
  6. Nampak sedap..menarik dan boleh jadi viral ni...bila dah jadi rupa tembikai tu nampak cantik and sayang plak nak makan..thanks for sharing ye

    BalasPadam
  7. sedap dan menarik. Akk tak pandai buat roti jala ni

    BalasPadam
  8. Kreatif nya hahaha sebelum ni hanis pernah buat roti jala tapi xdelah sampai terfikir nak buat warna warni bentuk lain-lain hahaha

    BalasPadam
  9. Never try colourful Roti Jala before. With the recipe, will try to do it out.

    BalasPadam
  10. Comelnya...sayang pulak nak makan nanti..hehehe. Budak2 sure suka ni...kalau diorg jenis susah nak makan buat je cam gini sure keinginan nak mencuba tu tinggi. Terbaik lah...tq atas perkongsian resepi

    BalasPadam
  11. This is creative! Rajinnya la idea begini kan. Bagi bebudak mesti diorang kegembiraan.

    BalasPadam
  12. Hebat! Kreatif sangat. Sekali tengok dapat agak mimic buah tembikai dan lobak. Rajinnya buat hidangan yang cantik2 saya tengok. Mungkin saya boleh cuba nanti.

    BalasPadam
  13. Aduhh comelnya, tak sampai hati nak makan hahhaa, kreatif betul :)


    yanmie
    www.yanmieonline.com

    BalasPadam
  14. Wah...mesti sedap dan menarik pulak tu, kalau budak2 tgk tentu berebut nak makan

    BalasPadam
  15. thanks for the recipe. gonna try it one day

    BalasPadam